ویژه خواری ها و ولخرجی های مالی در سینمای وابسته به رژیم ولایت فقیه
افشاگری تازه در دل سینمای وابسته ی ایران/ اجتماع فیلمسازان اغلب شکست خورده ی سینمای نفتی، و پول هایی که در سال اقتصادی سخت ۹۷، تنها از بنیاد دولتی فارابی دریافت کرده اند/ مدعیان استقلال: مجتبی میر طهماسب برای حمایت از تحقیق و نگارش پنج فیلمنامه: دویست میلیون تومان، فاطمه معتمدآریا و همسرش حامد برای یک پروژه: ۱۰۵ میلیون، رسول صدر عاملی برای فیلم فرزندش میلاد: ۳۴۲ میلیون، علیرضا داود نژاد ۲۰۰ میلیون، علیرضا رئیسیان ۵۰۵ میلیون، محمدعلی سجادی که آثار سالهای اخیرش هیچ کدام توفیقی نداشته اند: ۴۰۵ میلیون برای پروژه ی جدید، وحید موسائیان، یکی دیگر از فیلمسازان ناموفق سال های اخیر، ۲۸ میلیون تومان برای فیلمنامه ای با موضوع انقلاب اسلامی+ ارقام تصویبشده برای مدیران سینمایی و افرادی که در دورههایی با خود فارابی همکاری داشتهاند: رضا میرکریمی ۳۵۰ میلیون تومان برای فیلم جدید، علیرضا شجاعنوری: ۲۲۵ میلیون تومان برای فیلم همسرش مونا زندی حقیقی، احمد مرادپور ۳۳ میلیون برای فیلمنامهای با موضوع مقاومت، وحید نیکخواه آزاد: ۳۵ میلیون تومان برای یک فیلمنامه، و ۲۵۲ میلیون تومان برای یک پروژهی سینمایی+ ٢ پروژه گران قیمت: حامد حسینی و جمیل رستمی بیش از یک میلیارد و دویست میلیون تومان، بهروز رشاد ۴۸۰ میلیون تومان+ سفرهی پربرکت کودک نوجوان که تقریبن نمودی در اکران ندارد: از ٣ میلیارد و ٨٠٠ میلیون تومان برای جشنواره کودک نوجوان، تا پروژههایی مثل تپلی حسین قناعت با چهارصد میلیون+ ۱۲ میلیون تومان پول به رخشان بنیاعتماد و دو میلیون به تهمینهی میلانی برای حضور در جشنوارهی خارجی!/ و البته کلی نکات دیگر/ فهرست نکته ها و ریز اطلاعات را داخل این پست بخوانید

* بخشی از پول هایی که مدعیان مشهور سینمای مستقل در ایران، تنها در ٩ ماهه ی اول امسال، از بنیاد دولتی فارابی دریافت کرده اند:
مجتبی میرطهماسب برای پنج فیلمنامه: ٢٠٠ میلیون تومان
فاطمه معتمد آریا و همسرش حامد: ۱۰۵ میلیون تومان
رسول صدر عاملی برای فیلم فرزندش: ۳۴۲ میلیون تومان
علیرضا رئیسیان برای مردی بدون سایه: ۵۰۵ میلیون تومان
محمد علی سجادی که آثار سالهای اخیرش هیچ کدام توفیقی نداشتهاند: ۴۰۵ میلیون تومان برای پروژهی جدیدش
وحید موسائیان، یکی دیگر از فیلمسازان ناموفق سالهای اخیر، ۲۸ میلیون تومان برای فیلمنامهای با موضوع انقلاب اسلامی دریافت کرده است.
* بخشی از پول هایی که به خود مدیران سینمایی یا اعضای شوراهای مختلف فارابی در دورههای مختلف اختصاص یافته است:
رضا میر کریمی: ۳۵۰ میلیون تومان برای قصر شیرین
علیرضا شجاع نوری: ۲۲۵ میلیون تومان برای فیلم همسرش مونا زندی حقیقی
وحید نیکخواه آزاد: ۳۵ میلیون تومان برای یک فیلمنامه، و ۲۵۲ میلیون تومان برای یک پروژهی سینمایی با عنوان اول شخص غائب
احمد مراد پور: ۳۳ میلیون برای فیلمنامهای با موضوع مقاومت
* دو پروژه ی گران قیمت:
سید حامد حسینی که پروژه ی گران قیمت سرو زیر آب بهکارگردانی باشهآهنگر را تهیه کرده بود و در هفتههای گذشته با فروش بسیار کمتری از هزینهی تولیدش مواجه شد، فیلمی بهکارگردانی جمیل رستمی را در مسیر تولید دارد که بابتاش یک میلیارد و دویست و شصت و چهار میلیون تومان قرار است از فارابی دریافت کند، یا کرده است.
فیلمسازی به نام بهروز رشاد هم برای قطار آن شب، با چهارصد و هشتاد میلیون تومان در این فهرست دیده میشود.
نام تعداد زیادی فیلمهای بینام و نشان در این فهرست دیده میشود که از کمکهای گوناگونی برخوردار شدهاند، مثل خواب تاریک خواب روشن از رضا سبحانی، روزگار مجنون و همچنین حلقه در خاک بهکارگردانی حمید زرگرنژاد.
* سفره ی پر برکتی به نام کودک و نوجوان:
در شرایطی که تقریبا سینمای کودک و نوجوان نداریم، و محصولات سینمای ایران، نقش و نفوذ چندانی در زندگی کودکان این سرزمین ندارند، هزینههای بسیاری برای آن خرج شده است. علیاکبر عبدالعلی زاده برای چیزی با عنوان "برگزاری جلسات ویژه کودک و نوجوان"، مطابق این فهرست صد میلیون تومان پول دریافت کرده است و فیلمهایی با عنوان تپلی حسین قناعت چهارصد میلیون، اردک لی بهروز غریبپور ۱۰۵ میلیون و وحید نیکخواه آزاد با سوم شخص غائب، ۲۵۲ میلیون.
هزینه ی جشنوارهی فیلم کم اثر کودک و نوجوان هم سه میلیارد و هشتصد میلیون تومان شده، که مثلا در یک قلم، حدود ۱۹۰ میلیون تومان، خرج هیات داوری و انتخاب جشنواره شده است.
بخش مربوط به انتشارات و کتاب و حمایت و حمایت از مجلههای سینمایی هم داریم که خوب است بروید و مرور کنید.
یک ردیف دیگر هم هست با عنوان: «حمایت از حضور فرهنگی و تجاری، بازاریابی و اکران آثار سینمایی در منطقه و جهان» [عینا همین عبارت]، مثلا رخشان بنیاعتماد برای حضور در یک جشنواره در کشور ایتالیا، بیش از دوازده میلیون تومان دریافت کرده است. تهمینه میلانی هم برای حضور در یک جشنواره در کشور روسیه دو میلیون تومان گرفته است!
شما را بهخواندن متن کامل عملکرد بنیاد سینمایی فارابی در (این لینک) دعوت میکنیم. کلی پول ریز و درشت رد و بدل شده که در این گزارش اشارهای بهآن نکردهایم، مثل دریافتی هفتاد میلیونی مرضیه برومند و همچنین اختصاص بیش از دویست و پنجاه میلیون تومان پول، به انجمنی به نام اوقات فراغت که میتواند همان انجمن رامبد جوان باشد، اما با توجه به کارکرد اندک این انجمن که خبر چندانی از آن بعد به ثبت رسیدن نبوده، مطمئن نیستیم.
و بالاخره نکتهی نهایی و دردناک این که اغلب این پروژهها، فیلمها، فیلمنامهها، جشنوارهها، کتابها و.... نقش و نفوذ و تاثیر چندانی در فرهنگ این مملکت نداشتهاند و در مواردی حتی اکران هم نشدهاند! منتظر نتیجهی محصولات در حال تولید میمانیم.
همهی اینها در سال اقتصادی سخت ۱۳۹۷ اتفاق افتاده و البته همهاش مربوط به همین نه ماه اخیر است. این که در چند دهه سینمای دولتی و دور از انتخاب آزاد سینمایی مردم، چه گذشته است، بماند.
سرویس سینمای ایران کافه سینما
بهمن ۱۳۹۷
***
گزارش عملکرد مالی بنیاد سینمایی فارابی در ٩ ماه سال ۹۷
بنیاد سینمایی فارابی: در راستای سیاست شفافسازی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و در چارچوب قانون انتشار و دسترسی آزاد به اطلاعات، جزئیات عملکرد مالی بنیاد سینمایی فارابی از موسسات تابعه سازمان سینمایی در نه ماهه سال ۹۷ منتشر شد.
به گزارش روابط عمومی سازمان امور سینمایی، سمعی و بصری، اطلاعات گزارش عملکرد مالی بنیاد سینمایی فارابی بر اساس صورت خلاصه عملکرد نه ماهه سال ۱۳۹۷، حمایت از تحقیق و نگارش فیلم نامه،کمک به خرید حقوق مولفان برای نگارش فیلمنامههای اقتباسی،حمایت از تولید و ساخت آثار سینمایی در قالب تسهیلات،حمایت از تولید فیلم،مشارکت در تولید آثار سینمایی، کمک به تامین منابع اطلاعاتی و مطالعاتی سینمای حرفهای به منظور روز آمد سازی دانش سینماگران،حمایت از آمادهسازی فنی آثار سینمایی در حوزه لابراتواری و استودیویی، حمایت از نگارش فیلمنامه و تولید و ساخت آثار سینمایی کودک و نوجوان، حمایت از تبلیغات، بازاریابی و اکران آثار سینمایی کودک و نوجوان، حمایت از برگزاری جشنواره بینالمللی فیلم کودک و نوجوان، حمایت از حضور فرهنگی و تجاری، بازاریابی و اکران آثار سینمایی در منطقه و جهان و کمک به راهاندازی مرکز فناوریهای نوین سینمایی و طرحهای دانش بنیان در حوزه سینما تنظیم شده است.